Christmas is over. And what's left, besides good memories and gifts, is a lot of food. A good way, to use that food up, is to make a casserole, where you just cook some pasta, make a easy bechamel to bind everything together and throw all the meats and veggies, nicely cut up, in the mix. That's what I do usually. It's a little bit like mac'n'cheese, but without that much cheese. I'm still stuffed. This years Christmas Dinner Casserole was so good, I might make it again, without leftovers, from scratch. Yes, it is so good :)
So, Weihnachten ist vorbei. Nur gute Erinnerungen, Geschenke und, natürlich, jede Menge Reste bleiben über. Ein einfacher Weg, diese Reste aufzubrauchen, ist, einen Auflauf daraus zu machen. Nudeln kochen, eine leichte, dünne Bechamel gekocht, alle Reste kleinschneiden und mischen. So mache ich es eigentlich jedes Jahr. Der Auflauf dieses Jahr war so gut, das ich ihn sicherlich nochmals machen werde, ohne Reste zu haben. Ja, er war so gut ...
-========= REZKONV-Recipe - RezkonvSuite v1.4
Title: Christmas Dinner Casserole with Sweet Potatoes and Ch ...
Categories: Casserole, Pasta, Oven, Leftovers
Yield: 8 Servings
450 grams Elbow macaroni
============================= SAUCE =============================
2 tablesp. Butter
2 tablesp. Flour
4 cups Milk
1 cup Mahed sweet potatoes with chipotle ( leftover )
S+p
1/2 cup Cheese, grated ( aged, smoked gouda )
============================= ALSO =============================
225 grams Ham, cooked, cut into 1/2 inch cubes
Leftover veggies like green beans, roasted
-- butternut squash, roasted onions
Leftover chicken, roasted
========================= FOR THE CRUST =========================
1/2 cup Hazelnut gremolata plus some breadcrumbs
Olive oil
============================ SOURCE ============================
self
-- Edited *RK* 12/27/2013 by
-- Ralph Knauth
Cook pasta not quite al dente, drain. Make a thin bechamel, stir in
cheese and mashed sweet potatoes, adjust seasoning.
Heat oven to 400°F, grease a 13*9 casserole dish, mix pasta, sauce
and veggies, pour in dish. Sprinkle gremolata and breadcrumbs over
it, drizzle with olive oil. Bake for 60 min., let cool a bit before
serving.
Ralph. Christmas Dinner leftovers, very good.
: O-Title : Christmas Dinner Casserole with Sweet Potatoes and
: > Chipotle
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========== REZKONV-Rezept - RezkonvSuite v1.4
Titel: Weihnachtsessen Auflauf mit Süssen Kartoffeln und Chi ...
Kategorien: Auflauf, Pasta, Reste
Menge: 8 Portionen
450 Gramm Röhrchennudeln
============================= SAUCE =============================
2 Essl. Butter
2 Essl. Mehl
4 Tassen Milch
1 Tasse Süsskartoffelbrei mit Chipotle ( Reste )
S+p
1/2 Tasse Kaese, gerieben ( mittelalter, geräucherter
-- Gouda )
=========================== AUSSERDEM ===========================
225 Gramm Schinken, gekocht, in 1 cm Würfel geschnitten
Reste wie grüne Bohnen, geröstete Zwiebeln,
-- gerösteter Butternut Kürbis, gebratenes Huhn
========================= ZUM BESTREUEN =========================
1/2 Tasse Haselnuss Gremolata und Brösel
Olivenöl
============================ QUELLE ============================
selbst
-- Erfasst *RK* 27.12.2013 von
-- Ralph Knauth
Nudeln nach Anweisung nicht ganz gar kochen, abgiessen. Eine dünne
Bechamel kochen, Käse und Süsskartoffelbrei unterrühren. Abschmecken.
Den Ofen auf 210° aufheizen, eine 20*30 cm Auflaufform einfetten.
Nudeln, Sosse und Gemüse gut vermischen, in die Form giessen. Mit
der Gremolata und den Brotkrumen bestreuen, und mit reichlich
Olivenöl beträufeln. Etwa 1 Stunde backen. Vor dem Servieren kurz
abkühlen lassen.
: O-Titel : Weihnachtsessen Auflauf mit Süssen Kartoffeln und
: > Chipotle Chillies
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